Παρασκευή15122017

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Αφιερωματα Απόψεις Ιωάννινα, παρ’ ολίγον Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης…

Ιωάννινα, παρ’ ολίγον Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης…

parking mixanakia1

Γράφει: Σπύρος Νίκος

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 14:10 επί της 28ης Οκτωβρίου απέναντι από την EUROBANK, στο σημείο συνάντησης Μουλαϊμίδου με 28ης Οκτωβρίου είναι σταματημένο το όχημα («κλούβα») της Τροχαίας με αριθμό Ε.Α. 27756 και ο οδηγός έχει κατέβει στο πεζοδρόμιο και μοιράζει κλήσεις στα αυτοκίνητα των άτυχων που είχαν την έμπνευση να σταθμεύσουν τα ΙΧ τους στο τμήμα εκείνο που πλέον έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος φορτοεκφορτώσεως και ανεφοδιασμού των καταστημάτων.

Κάποιοι άλλοι, σίγουρα θα πρέπει να αισθάνονται πιο τυχεροί καθώς είχαν παρκάρει τα μηχανάκια τους επί της Μουλαϊμίδου, δηλαδή πάνω στον πεζόδρομο (...) και ο ίδιος τροχονόμος δεν τα είχε δει...

parkingk mixanakia2

Σε δική μου ερώτηση αν γράφει μόνο τα αυτοκίνητα ή όχι, μου απάντησε ότι γράφει ότι βλέπει και όταν του ζήτησα να περπατήσουμε 2-3 βήματα παρακάτω ώστε να δει το πιο κοντινό μηχανάκι που φαρδιά πλατιά εμπόδιζε τη διέλευση πεζών, ΑΜΕΑ, μαμάδων με καρότσια κτλ, αφού με χτύπησε φιλικά στο αριστερό μου μπράτσο, επιδόθηκε σε διάλογο με το κέντρο που τον ενημέρωνε για κάποιο συμβάν επί της Ν. Ζέρβα στον αριθμό 50 (ακουγόταν δυνατά, δεν χρειάστηκε να κρυφακούσω, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, όπως επίσης για αποφυγή παρεξηγήσεων δεν είχα το δικό μου όχημα εκεί σταθμευμένο ώστε να με έχει γράψει και γι’ αυτό να παραπονιέμαι, ερχόμουν πεζός).

Έκανε λοιπόν αρκετά περισσότερα βήματα από όσα χρειαζόταν για να δει τα μηχανάκια ώστε να επιβιβαστεί στο όχημά του (ή μάλλον όχι «του», αλλά «μας» καθώς όλοι οι φορολογούμενοι επιβαρυνόμαστε γι’ αυτό, όπως και για τον μισθό του άλλωστε) και προφανώς ικανοποιημένος για το πόσο σωστά είχε εκτελέσει την αποστολή του έφυγε για να πάει σε νέα αποστολή, χωρίς να βρει το χρόνο για να τιμωρήσει τον αντικοινωνικά φερόμενο οδηγό του δικύκλου που εμπόδιζε τους πεζούς να περάσουν από τον πεζόδρομο (όπως εύστοχα μονολογούσε ένας ηλικιωμένος κύριος, οι πεζοί ενοχλούσαν τα επί του πεζοδρόμου παρκαρισμένα δίκυκλα...).

Άρα, το πρόβλημα σύμφωνα με την Τροχαία στην πόλη μας είναι μόνο τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν στο λάθος οδόστρωμα, ενώ αν βρίσκονται στο πεζοδρόμιο είτε πρόκειται για αυτοκίνητα είτε για δίκυκλα δεν αποτελούν πρόβλημα ούτε και ενόχληση για τους πεζούς. Αν μάλιστα «δεν τα βλέπουμε», ακόμη καλύτερα!

Προς επίρρωση των γραφομένων μου, επισυνάπτω μερικές μόνο από τις φωτογραφίες του προσωπικού μου αρχείου που αφορούν παραβάσεις δικύκλων και μόνο, τις οποίες η Τροχαία ΔΕΝ είδε, ακόμη κι όταν συνέβαιναν επί της Πλατείας Ταχυδρομείου ακριβώς απέναντι από το Αστυνομικό Μέγαρο...

parkng mixanakia3

parking mixanakia4

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Σπυρίδων Αθ. Νίκας